Rester av kokt kyckling och kycklingspad utgör en bra grund för snabbmat. En halv kykling blir till en bra gryta för 4 personer, mindre mängder kyckling passar bättre till soppa.

Snabb kycklingsoppa (2 port.)

Ingredienser:

  • Rester av kyckling i bitar (kokt el. grillad),  ca 1 dl
  • Sky från kokt kyckling, 3dl (alt. 3 dl vatten och 1/2 buljontärning)
  • Broccolibuketter 5-10
  • 1 skivad morot
  • Hackad vitlök, 1 klyfta
  • Olja 2 msk
  • 1 msk tomatpuré
  • Snabbmakaroner, 1/2-1 dl
  • Soja
  • Salt och peppar
  • En knivsudd chillipeppar
  • Färsk persilja

Bryn kycklingbitarna i oljan några minuter tills det doftar gott. Häll på skyn och tillsätt broccoli, morot och vitklök. Låt koka några minuter och tillsätt sedan tomatpuré och makaroner. Smaksätt med kryddor och salt. Koka ca 3 min. Toppa med färsk persilja. Servera med bröd och smör.

Annonser