Falukorv är en billig stöttepelare att dryga ut hushållskassan med. Och det finns många recept att variera mellan. Stekt på längden och tvären…, ugnstekt, kokt osv. Korvstroganoff är ett av mina favoritrecept, det känns lite mer lagat än bara vanlig stekt falukorv.

Korvstroganoff (4 port)

Ingredienser:

  • 1/3-1/2  falukorv (ring)
  • 1-2 gula lökar
  • 3 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1,5 msk ketchup (ex. Felix)
  • (salt och peppar)

Hacka löken och skär korven i bitar. Bryn lök och korv i olja i en vid gryta eller stekpanna. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll i mjölk och grädde, lite i taget och rör om. Låt småkoka några minuter. Smaksätt med ketchup och ev. salt och peppar. Servera med ris eller pasta och kokt broccoli.

Annonser