Sensommarsallad (4 port)

Ingredienser:

  • 300-400 g kassler
  • ca 6-8 dl kokta pastaskruvar
  • 7 st rädisor
  • 1 gul paprika
  • 3-4 msk persilja

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm grovmalen peppar

Tärna kasslern, dela rädisorna på mitten och skiva dem, skär paprikan i bitar. Blanda alltsammans tillsamman med pastaskruvarna i en fin skål. Toppa med grovhackad persilja. Blanda dressingen och häll över. Servera gärna med ex. baguette.

Snabb jordgubbsdessert (4 port)

Ingredienser:

  • 6 dl lätt tinade jordgubbar
  • 2-4 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Mixa jordgubbar och florsocker. Fördela i skålar. Vispa grädden och toppa desserten med en matsked vispad grädde i varje skål. Vill man göra det extra festligt kan man spritsa grädden. Har man ingen sprits kan man använda en vanlig liten plastpåse. Fyll den med grädden, pressa ned grädden (ev snurra påsen upptill), och klipp av ett hörn på påsen. Ex. citronmeliss eller några blad pepparmynta är fint, och gott, som dekoration.

Annonser