Enkel chili con carne (4 port.)

Ingredienser:

  • 2-3 msk olivolja
  • 1/2-1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ca 400 – 500 g köttfärs (gärna blandfärs)
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk vita bönor i tomatsås (alt 3-5 dl kokta vita bönor)
  • (ev. strimlad grön paprika)
  • salt
  • peppar
  • chilipeppar

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs löken mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den på medelgod värme under omrörning tills den fått färg. Rör i tomatpuré och kryddor. Tillsätt krossade tomater, rör om och låt sjuda på låg värme ca 15-20 min under lock. Rör om då och då. Tillsätt bönorna och ev. paprika rör om och låt det bli genomvarmt. Smaka ev. av med mer kryddor. Har man barn som inte gillar starka kryddor kan man krydda svagt från början och ta undan en del till dem innan man smakar av med mer kryddor. Grytan står sig en eller två dagar i kylen och kan även frysas in. Servera gärna med ris, vitt bröd och riven vitkål.

Annonser