Så blev det visst ännu en sallad på medelhavstema…
 

Sallad med pumpafrön och fetaost

Lättlagad sallad (1 port)

Ingredienser:

  • romansallad (ca 5 större blad)
  • 1 tomat
  • 1 dm gurka
  • 1/2 liten gul lök
  • ca 1/4 paket fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 10 svarta oliver
  • ca 2-4 matskedar pumpafrön
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • citron
  • basilika

Skölj sallad, tomat och gurka. Skär tomater och gurka i bitar. Fördela på ett fat. Skala löken. Skär den gula i skivor, hacka vitlöken och fördela löken på grönsakerna. Skär osten i bitar och fördela tillsammans med oliverna. Fräs pumpafröna i olivoljan, hastigt på hög värme under omrörning. Salta. Häll genast över salladen (så de inte hinner bli brända i pannan). Ringla över lite olivolja, smaksätt med några droppar citron, peppar och smulad basilika. Servera gärna med lite bröd och kanske ett glas halvtorrt lättvin eller mineralvatten. Vanligt kranvatten är förstås billigast… 😉

Annonser