Häromdagen fick jag en stor påse med färsk grönkål och då blev jag tvungen 😉 att hitta på någonting gott av det… så idag blev det en snabb soppa av halva påsen. Grönkål tar stor plats… men är näringstät mat… Soppan nedan blev en mild, god och smakrik soppa – enda nackdelen var att rödkålen gav buljongen en något underlig färgton – men gott och näringsrikt blev det… 🙂

Grönkålssoppa med bacon och rödkål

Grönkålssoppa (3-4 port.)

Ingredienser:

  • 1 pkt bacon
  • 1 l kycklingsky eller buljong
  • 1 stor grönkål (motsvarar förmodligen ca 200 g fryst)
  • 1 bit rödkål (ca 1/6-1/4 huvud)
  • ca 2-3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Hetta upp oljan i en stor gryta (ca 3-5 l). Skär/klipp bacon i bitar och bryn dem en liten stund i oljan. Häll över sky/buljong och låt det koka up. Skölj grönkål och rödkål, strimla det grovt. Lägg ned i det kokande vattnet och låt det småkoka i ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bröd, smör och julost (den finns ibland på extrapris nu…).

Annonser