En last jag har är kallrökt lax, så när det var extrapris på det kunde jag inte låta bli… det blev hemagjord shusi  till lunch i flera dagar och de sista resterna fick bli en lyxig salladstallrik… men det finns värre laster man kan ha 😉 och den här salladstallriken blev ganska nyttig 🙂 .

Att unna sig lite lyxig nyttig mat då och då gör ju dessutom att man bättre klarar av att hålla sin budgett i vardagen…Ruccolassallad är inte någon vardagsmat så här års då den inte är frilandsodlad. Men det man äter enstaka gånger spelar inte lika stor roll som det man äter varje dag…

Kallrökt lax med färsk rosmarin

Salladstallrik med kallrökt lax (1 port.)

Ingredienser:

  • ca 2 dl ruccolasallad
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 dm gurka
  • ca 100 g kallrökt lax
  • ca 3 msk olivolja
  • 2-3 tsk parmesanost
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1/2 skiva citron

Skölj salladen noga och låt rinna av. Fördela den över tallriken. Skär gurka och tomater i bitar och fördela över salladen. Ringla över oljan och strö över parmesanosten. Fördela laxen och dela rosmarinen och strö över och garnera med citronskivan. Bon apetit!

Rosmarinsyra som finns i rosmarin, är en kraftig antioxidant som ska hjälpa till att hålla huden smidig, minska risken för blodproppar och kanske motverka demens… tja om man äter det i tid kanske det hjälper 😉 gott blev det i alla fall 🙂

Annonser