Idag var en sådan där dag då den planerade maten fick planeras om och bli improviserad istället. Precis när jag skulle sätta igång och laga mat hände en liten olycka och jag fick i stället ställa min lille olycklige son i duschen… det är ju sådant som händer när man är ute och leker med sina kompisar och har roligt. Men min son var otröstlig, han är inte så van att sådant händer längre så det tog en stund att trösta honom. Som tur är finns det ju fler i familjen 😉 , så potatisen stod redan och småkokade på spisen, när jag fick chansen att fortsätta med maten…

Min yngste tycker om rödkål. Eftersom rödkål är ganska billig och nyttig mat lyckas han därför ofta övertala mig att köpa det. Så idag hade jag tänkt laga benfri fläskkotlett (fanns hel benfri på extrapris…)  med rödkål. Men det körde ihop sig lite och klockan tickade i väg. Så det blev skivade fläskkotletter, lätt brynta, lite salt och peppar och sedan efterstekta i 1-2 dl vatten under lock ca 5-10 min.

Det fanns visst en bit vitkål därinne i kylen, som också behövde tillagas… så när köttet var klart fiskade jag upp kotletterna med tång och lade dem på ett fint uppläggningsfat, och lät den strimlade vitkålen småkoka 5-10 min i köttspadet (under lock), medan potatisen kokade klart. Vitkålen blev riktigt god. Till och med min kräsne äldste son tyckte om det. Fast när han garnerade det med ketchup blev det inte lika gott längre… Men vi som åt det utan ketchup tyckte att det var gott 😉 .

På begäran av den yngste åt vi rödkålen råriven (hade inte tid att riva, men det gick lika bra med finskuren…) och det blev både färgrant och gott 🙂 . Lite persilja fick bli pricken över i…  Improviserad mat på 20 min kan bli riktigt lyckad ibland… 🙂

Annonser