Sommar, sol och en härlig frukost… då passar nybakta miniscones bra…

Nybakta miniscones till frukost doftar sommar…

Miniscones (ca 8 st – ca 4 port.)

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl (alt. fullkornsmjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja (alt. rapsolja eller smör)
  • 1-2 dl creme fraiche (alt. fil, yoghurt eller gräddfil)

Sätt på ugnen på ca 225-250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper alt. smörj den. Blanda de torra ingredienserna i en bunke/skål. Rör ned oljan. Tillsätt creme fraichen och rör i hop till en klump. Knåda i hop den till en deg och dela den i ca åtta bitar. Forma dem till runda bollar och platta ut dem på plåten. Grädda dem på översta läget i ugnen, tills de är gyllene och doftar gott (ca 4-15 min beroende på storlek, temperatur o ugn). Låt svalna något och servera gärna med smör och marmelad,  och morgonsol, fågelsång och vackra blommor… 😉

Annonser