Aubergine

Ugnsstekt fläskkotlett med ostgratinerad aubergine, strimlad vitkål, majs, gurka, morot och broccoli.

Ugnsstekt fläskkotlett med ostgratinerad aubergine (ca 4 port.)

Ingredienser:

  • 4-8 fläskkotletter (ca 1 -2 per portion)
  • 1 aubergine
  • ca 1/2 – 1 dl riven ost
  • salt och peppar
  • ca 1/2 dl grädde (kan ersättas med vatten, mjölk eller havregrädde/-mjölk)
Förvärm ugnen till ca 200 grader. Fördela kotletterna i en ugnsform (ev plåt med höga kanter). Är det kotletter med ben kan man skölja dem i kallt vatten för att få bort ev. benflisor.  Peppra och salta lätt på kotletterna. Skölj och skiva auberginen och täck kotletterna med aubergine. Salta och peppra lätt. Fördela vätskan jämnt över auberginen. Strö över osten.  Grädda i mitten av ugnen tills auberginen är gyllenbrun (ca 15-20 min). Om kotletterna inte är klara kan man stänga av värmen och låta dem gräddas klart på eftervärmen. Servera gärna med strimlad vitkål och färska eller kokta grönsaker.
Annonser