Och så var det dags att göra matlådor igen. Jag bjöd familjen på ingredienserna var för sig som uppskuren plockmat och kompletterade med gräddspenat till middag. Resterna fick bli morgondagens matlådor. Till min förvåning åt barnen med god aptit. Ja, även hamburgerköttet. Vill man kan man komplettera med dressing, men vi tyckte inte att det behövdes. Det smakade gott ändå. Purjolök, rökt kött, fetaost och majs är smakrika i sig. Behöver man mycket kolhydrater passar lite rågbröd och smör bra till.

Sallad av salladsmix, hamburgerkött, fetaost, majs, purjolök, tomat och gul paprika.

Sallad av salladsmix, hamburgerkött, fetaost, majs, purjolök, tomat och gul paprika.

Sallad till matlåda (ca 1 port.)

Ingredienser:

  • ca 2-3 dl väl sköljd salladsmix
  • Ca 1 dl kokt pasta (använde pastahjul – barnens favorit)
  • ca 2-3 msk majs
  • Ca 1-2 msk sköljd och skivad purjolök
  • ca 1 tomat i klyftor (kvisttomater smakar lite mer och har bra pris just nu)
  • ca 2-3 msk tärnat kallskuret rökt hamburgerkött (prisvärt att köpa skivspill, finns vakuumförpackat i charken bland vanligt skivat pålägg, men är mycket billigare då det är ändarna som inte går att skiva i skivmaskinen)
  • ca 2 msk tärnad fetaost
  • ca 2-3 msk gul paprika i bitar
Annonser