Just nu går det att se två intressanta dokumentärer på kunskapskanalen. De heter ”Maten som gör dig fet” och ”Tillbaka till våra rötter”.

Som vanligt tycker jag att man får ta det med en nypa salt, men visst finns här mycket att fundera över. Det som jag blev mest förvånad över är att man i USA har glukossirap (konstgjord fruktos) i färdigmat. Det får mig att undra om hamburgerkedjorna här också har det?

Filmen ”Tillbaka till våra rötter” tar upp många saker, barfotalöpning, ryggproblem, allergi, diabetes, tandproblem och stenålderskost. En tankeväckande film om dagens vällevnadssjukdomar och deras orsaker. Filmen är riktigt inspirerande och den ger känslan av att man faktiskt med träning och bra mat kan påverka sin hälsa. Jag tror inte att man kommer undan alla genetiska sjukdomar som man har anlag för, men filmen visar att man genom att leva på stenåldersvis kan behålla hälsan och livskvaliteten åtminstone upp i 70-80 års åldern. En bra film att låta sig inspireras av när motivationen tryter…

Annonser