Ibland börjar frukten bli lite brun och ful här och var… och då är det ett bra tillfälle att unna sig en mycket god fruktsallad som mellanmål eller efterrätt…

kiwi, äpple, banan, apelsin, yoghurt, honung

En god efterrätt – fruktsallad: clementin, banan, kiwi och äpple med yoghurt och honung.

Fruktsallad med yoghurt och honung (1 port.)

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 1 clementin (alt. annan citrusfrukt ex. apelsin)
  • 2-3 kiwi
  • 1 äpple
  • ca 1/2-1 dl mild naturell yoghurt (ca 3,8 % fetthalt)
  • ca 1 tsk – 1 msk flytande honung (beroende på hur sött man vill ha)

Skala och skär frukten i bitar. Lägg upp/blanda i en djup tallrik/skål. Bland yoghurt och honung. Ringla över frukten.

Bon appétit!

Annonser