Nu är butikerna fyllda med fina färger i grönsksdiskarna… och stark färg betyder näringstät mat IMG_6215.JPG

Ugnstekt köttfärs med grönkål och rödbetor (2-4 port)

Ingredienser:

  • ca 400-500 g köttfärs
  • 4-5 kvistar grönkål
  • ca 5-6 rödbetor
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ca 2 -3 msk vatten

Förvärm ugnen till 225 grader.

Fördela lite olja i botten av en långpanna. Skölj o strimla grönkålen grovt. Fördela jämt i mitten av långpannan. Skala och gör klyftor av rödbetorna. Fördela dem runt grönkålen. Ringla lite olja över hela plåten. Häll lite vatten över grönkålen. Lägg köttfärsen i ett tunt lager över grönkålen. Salta o peppra över allt efter smak. Placera mitt i ugnen. Sänk temperaturen till 175grader. Grädda ca 30 min i varmluftsugn (längre tid i vanlig ugn) tills köttfärsen fått färg o rödbetorna blivit lagom mjuka.

Annonser