Så här års är det många som både vill leva lite sundare och som behöver fylla igen de små, eller stora 😉, hålen i plånboken. Ett enkelt sätt att uppfylla båda kriterierna är att laga enkel mat från grunden. Den blir billigare, man slipper onödiga tillsatser och har koll på vad det faktiskt innehåller.

En enkel lättlagad rätt med få och relativt billiga ingredienser är ugnslagad fisk med potatissäckar.

3345F381-6725-481C-AE95-A681689EA16F

Ugnslagad fisk med potatistäcke ( ca 4 port.)

Ingredienser:

  • 1 pkt tinad vit fisk, ex sej
  • ca 8-10 st potatisar (julpotatis är billig nu)
  • ca 2 dl grädde (40% är utan tillsatser)
  • olivolja
  • salt och peppar

Förvärm ugnen till 200 grader. Häll lite olja i botten på en ugnsäker form. Fördela fiskfiléerna (om det är fiskblock dela upp det i filéer) över botten. Fördela grädden över fisken. Peppra och salta lätt över fisken. Skölj och ev borsta potatisen. Skiva i tunna skivor. Fördela över fisken. Ringla över olja. Peppra o salta. Placera i mitten av ugnen. Färdigt när potatisen är mjuk och fått lite färg. Servera gärna med färska grönsaker.

Annonser